Puutarha


Kesällä 2006 hankimme entisen hevostilan Sipoon Rajakulmasta. 

Koiraharrastus oli sopivasti karkaamassa käsistä, ratsastuskenttä - tuleva agilitykenttä oli extraa, pihaa piti saada lisää ja puutarhanhoitokin oli lempilaji.

Tuleva puutarhamme oli 8000 neliötä laitumena ollutta tasaista savimaata, aloitin siis ’’puhtaalta pöydältä’’ ja jouduin miettimään mitä puutarhaltamme halusin. Päätin että tasamaahan täytyy saada muotoja. Suunnittelin luonnonkummun, patiokummun sekä vallin kentän ja tien väliin. Tavoitteena oli helppohoitoinen, koirien kestävä ja niille mielenkiintoinen elinpiiri jossa viihtyvät myös ihmiset sekä luonnonelukat.

Piirtelin ajatukseni puutarhasuunnitelmaksi jolle haettiin asianmukaiset luvat. Ja ei kun rakentamaan. Tuttu kuorma-autoilija rahtasi (paljon) maata rykelmiksi ja varhain keväällä kaivinkone kävi muotoilemassa ne suunnitelmani mukaan.

Puiden istutus aloitettiin keväällä vaahteralla ja siitä se sitten repesi. Tuttu puutarhuri lupasi meille ylijäämäpuita sopuhintaan jos tulisimme ne itse kaivamaan ylös. Eipä ollut luppoaikaa sen koommin. Heti kun routa suli, kaivoimme puita ylös, säkitimme, kuljetimme, kaivoimme istutuskuoppia, teimme maat ja istutimme puita. Määrää en edes pysty laskemaan niitä oli niin paljon. Saimme myös paljon muita kasveja sukulaisiltamme, naapureiltamme ja ystäviltämme, kiitollisina katselemme nyt puutarhaamme!