Sofi‎ > ‎

Sofin harrastukset


Sofi-pentunen harjoittelee keinua


Toko

Harrastusura aloitettiin pentutokoilun merkeissä maaliskuussa 2011, Sofi oli silloin vajaa viisi kuukautta. Oppimisen iloa ja perustottelevaisuutta lähdettiin hakemaan JKKn riveistä, aivan kuten Masin ja Zorron kanssa aikoinaan.

Muutaman harjoituskerran jälkeen Sofi osaa taitavasti istu ja maahan, mutta seiso on vielä hieman hatara. Seuraaminen tuntuu tässä vaiheessa mahdottomalta oppia, mutta katsotaas sitten muutaman kuukauden kuluttua.


Metsästys

Noutamista ollaan tehty kotipihalla dummyjen kanssa. Sofin suosikki on iso kanidummy ja kokkosena tulee pentudummy. Tämä on Sofista mahdottoman mukavaa ja se onkin taitava ja nopsa noutaja. Vuotiaana Sofista on tulllut oikein innokas metästyskoira, tätä intoa yritämme jalostaa kauniiksi yhteistyöksi.


Agility

Muutaman kuukauden ikäisestä Sofi opetteli putkea, kontaktia, ohjauksia ja noin viisikuisena keinuakin hangen avustuksella. Kepit oli helppo nakki kun opetin ne ensimmäistä kertaa ohjureilla. 1-vuotiaana Sofi kävi ''alkeiskurssin'' CityBelgien-treeneissä, kouluttajina Nina Manner ja Timo Rannikko. Perjantaisin kävimme oman seuran Heini Lukkarisen koulutuksessa. Talven aikana kävimme myös muutaman kerran Liuhdoilla, sekä kerran Niinu-Liinu Linnan koulutuksessa. Parissa epiksissä kävimme testaamassa kontakteja sekä tutustumassa erilaisiin esteisiin. 13.5.2010 Hattulassa aloitettiin kisaaminen hienosti aginollavoitolla, blogikirjoitus.